Monday, 6 December 2010

Thanksgiving, vol. 3

Joulukuu tuli kyllä ihan puuntakaa tänä vuonna. Mihin tämä aika valuu? Joskus on toisaalta ihan kiva huomata, että pitkä pätkä tylsää arkea onkin hujahtanut ohi ihan huomaamatta. Ja kahden viikon päästä istun jo Suomen kamaralla ruispala suussa :)

Vietin jo kolmannen ameriikanthanksgivingini Hampshesterissa(!). Tällä kertaa ihan kalkkunan ja  natiivien kera. Neljän päivän vapaan innoittamana päätin heittää  myös ex tempore -reissun Montrealiin, kun satuin saamaan matkaseuraa tutuntutusta. New York kun on kuulemma  joka vuonna tähän aikaan täpösentäynnä Black Fridayna tunnetun ostosvillityspäivän vuoksi. Rakastan toki shoppailua siinä missä kuka tahansa, mutta tungokseen ja puolen tunnin pukukoppijonoihin minua ei saa kirveelläkään. Ja tänä vuonna olenkin tosi mallikkaasti hoitanut kaikki jouluostokset jo hyvissä ajoin. Siispä ajelin pohjoiseen naapuriin, missä moista konseptia ei kuulemma tunneta. Käytiin museossa ja syötiin hyvin. Mutta tälläkin kertaa kamera pysyi  enimmäkseen visusti kotelossaan... Pimeä loppusyksy ei vaan taida inspiroida hirveästi kuvailemaan. Museossa oli esimerkiksi tällainen kiva muoti-installaatio:

(En uskalla tarkempia otoksia julkaista, kun en ole varma oliko kuvaaminen sallittua tässä salissa.)Muuten mieleen jäi eniten laaja Otto Dix-näyttely ja muutama riemastuttava nykytaidepläjäys. Oi ja ystävälliset kauniisti ranskaa haastavat kanadalaiset. Tylyjen newyorkilaisten jälkeen oli hirmu kiva nähdä kaikkialla ystävällistä palvelua ja avuliaita ihmisiä.
 Löysin museokaupasta tällaisen jännän linssin:

  Lauantai-ilta sujuikin sitten rattoisasti... :)
  
Tässä vielä ennakkoluulotonta värienkäyttöä kesältä Vermontin tyyliin:Only in America...


Ei vieläkään lunta.

No comments: