Monday, 16 March 2009

Aikuisten huvipuistossa

Ei ehkä tarvitse mainita että Nykin reissu teki gutaa. Teki, teki, teki.

Siellä on kaikkea. Se on rehellisen hedonistin mekka (- paikka, jossa on kiva käydä dippaamassa päätään, mutta jonne ei ehkä ole terveellistä jäädä lillumaan pidemmäksi aikaa.)

Rakastan hyvää ruokaa ja löytöretkeilyä kaikenmaailman keittiöissä - needless to say, Manhattanin kulinaristinen diversiteetti on aikalailla vertaansa vailla. Ei käy tylsäksi. Lisäksi siellä on tietty kaikki ne mielettömät museot ja taidegalleriat, joiden urakointia en ole ehtinyt vielä edes kunnolla aloittaa... Tykkään myös kierrellä ja kaarrella katselemassa mitä kaikkea kaunista sitä päällensä voisikaan hankkia - ja voi pojat että ei lopu kiertelemällä. Rakastan ennen muuta kuunnella hyvää musiikkia, mieluiten elävänä ja ehkä tanssahdella muutaman askeleen. Ja ennen kaikkea tätähän siellä on joka makuun. Joskus tykkään myös vain istuskella kahviloissa ja katsella ohi kulkevia ihmisiä. Ja missäpä olisi mielenkiintoisemmat apajat ihmisbongarille? Jokaiseen kolotukseen löytyy sopiva lääke ja jokainen mieliteko on mahdollista toteuttaa. No, ok - ei ehkä ihan jokainen... Mutta tällaisen 20-something wannabe-hipsterin tarpeet on aika hyvin katettu. :)

No selittelyt sikseen.

Hostelliksi osui tällä kertaa Williamsburg HostL (sic) ja siellä oleilu oli todella kuin olisi kyläilemässä jonkun tutun sohvalla: mukava kokemus kaikin puolin, kun hintakin oli alle kolmekymppiä/naama. Ja lokaatio Bedford Avenuella perfection. Ja täällä ei tuo Tauruksen parkkeerauskaan kustanna mitään. Agendalle otettiin (muutaman tarvehankinnan ohella) iltaelämän katsastelu. Asemapaikaksi valittiin oivalliseksi osoittautunut Williamsburg Brooklynin puolella. Oikeastaan tämä bändien bongailu meni vähän käsille, kun oli ihan liikaa mistä valita, mutta onnistuttiin silti viettämään kaksi hurjan mukavaa iltaa, ensin Williamsburgissa ja sitten lauantaina Manhattanin puolella. Ongelmana oli ainoastaan se, että joka himputin baari ja klubi näytti siltä, että siellä voisi viihtyä koko illan. Siis todella.


Bedford Avenue.Katutaidetta. Ylhäällä joku kellojuttu. Alhaalla sitä "perinteisempää".Brooklynissä on vielä rosoisuutta.
Mutta rannassa käppäillessä huomaa, että sliippaus on kovassa käynnissä:Sinne nousee parasta aikaa lasitaloja.
Mutta enimmäkseen siellä sisuksissa näyttää enemmän tai vähemmän tältä.

Lauantaiaamuna raahasin kipuilevan seuralaiseni joen yli Chinatowniin dimsumille. Vähän kyllä jänskätti osattaisiinko tilata mitään, kun ei tiedetty yhdenkään ruokalajin nimeä. No hyvin sen onnistui osoittelutaktiikallakin, ja navat saatiin notkumaan noin neljän ruokalajin jalkeen. Laskua tuli yhteensa 16 dollaria kahdelta hengeltä. Ei paha ollenkaan! Paikka oli lisäksi siisti ja testihetkellä sopivasti täynnä.

Näin se täti kärryä työntää.

Päivä tamppailtiin ylösalas Manhattania, kunnes suunnattiin taas tukikohtaan punomaan juonia illan varalle. Ennen jorailua vedettiin napaamme puolalaisia perinneherkkuja(!), koska Brooklynissa on ilmeisen vahvat puolalaisedustukset. (En voi mitenkään suositella, vaikka paikassa oli kyllä yritystä.)

Harmistusta aiheutti, että himoitsemani TingTingsin keikka oli loppuunmyyty :( Alkuilta pyörittiin sitten Lower East Sidella osaamatta päättää minne mennä ja lopulta oppuillasta päädyttiin pyörähtelemään jo hyväksi - ellei erinomaiseksi - todettuun kellaribaariin East Villagessa:


Sen paikan DJ on ehkä mun soulmate <3 style="text-align: center;">Seuraava aamu alkoi kiireettömällä brunssilla rosoisen coolissa williamsburgilaisvegaanikahvilassa:


Sitten kengänpohjat kulutukseen:Siellä se taas pilkisteli, ei tosin ole vielä tullut käytyä ylhäällä ...Keskuspuistikossa ei vielä vihertänyt yhtään.Juhdat oli duunissa, as usual.

Hauska reissu.


Sinne se jäi...

7 comments:

~heini~ said...

On se vaan niin etten malta odottaa että päästään yhdessä kirmaamaan noille kujille ja apajille, voi kun se tapahtuis pian pian pian!!!

Toivottavasti pääsette pian taas tutustumaan lisää tuohon unelmien kaupunkiin.. :) Vähänkö kaikki näyttää kivalta ja sun kuvailut juurikin sellaiselle että jää vaan janoamaan lissseee!

A said...

Hei. Sinun blogia on todella mukavaa käydä lueskelemassa. Olen menossa toukokuuussa New Yorkiin. Osaatko suositella jotakin paikkaa, jossa kannattaisi ehdottomasti käydä. Baaria, kahvilaa, ravintolaa, vaatekauppaa... Mitä vain :)

hauskasaija said...

minä haluan tuonne takaisin kanssa uudestaan! voi hittolainen ku näyttääki kivalta. ens vuoden keväänä voisitte alkaa ootella minua ja eesua sinne ehket kylään ;)

Hampsteri said...

A: Hmmm... En ole tosiaankaan mikaan Nykki-spesialisti, mutta luulis etta toukokuussa jo kannattaa saiden salliessa varata yksi iltapaiva Keskuspuistossa hiimailulle/piknikille... :) Hankala suositella mitaan, kun se on niin siita kiinni, mista nyt kukakin tykkaa...

Muotiketjuista kannattaa tsekata ainakin Urban Outfitters ja Anthropologie - molemmilla on useita osoitteita ympari kaupunkia (lippulaivaliikkeet taitaa olla Broadwaylla jossain Bleeker Streetin tienoilla; google kylla tietaa) - ja molemmissa on paljon kauniita/muuten-vain-cooleja asioista alusvaatteista sohvatyynyihin. Parhaat laatumerkkien aletavaratalot on omasta mielesta Daffy's (useita) ja Century 21 WTC-siten kulmalla. Piipahtamisen arvoinen on myos karkkeja kasityona valmistava pikkuruinen Papabubble Broome Streetilla ja Mott ja Mulberry Streetien valissa. Siella on aina maistiaisia ja sielta saa aivan mahtavia Nykin kaupunginosa-karkkeja. (tuliaiset: check! :)) Baareja ja kahviloita en muista nimelta, mutta juurikin Williamsburgista, East Villagesta ja Lower East Sidelta loytyy paljon mukavia, esim. Ludlow Streetilla on monia (esim. Cake Shop, josta saa myos vegaanikakkuja :D...). Tuon hehkuttelemani East Villagen baarin nimea en tieda, se on ehka jossain 2nd Avenuen ja 7th Streetin kulmilla.

Muuten mulla ei taida olla just nyt paassa mitaan muuta, mita ei esim. Mondon tai Lonely Planetin oppaiden sivuilta loytyisi...

Hauskaa reissua!!!

Hampsteri said...

Ehis ja Saija: Voi jee, etta odotan etta tulette!!! Ei se jäätelo oo niin hyvää kun yksin syo... (vaikka niin väitetäänkin...) ;D

A said...

Kiitoksia kovasti. Tuossahan oli jo paljon kaikkea todella hienon ja mielenkiintoisen kuuloista. Keskuspuistossa retkeilyä olen myös miettinyt. Mondon opasta olen jo paljon selaillut. Matkainnostus vain kasvaa...

KitKat said...

There's no place like New York City...

Mulla on vaan jaanyt just naa muut alueet taysin vieraiksi, jotenkin tuntuu etta aina on jotain meneillaan Manhattanilla eika paase kaymaan muualla. Ja aikahan taalla menee sellasta vauhtia etta hyva jos mukana pysyy.

Loysin blogisi juuri muutama paiva sitten ja tykkaan!