Sunday, 24 April 2011

Chihuly @ Boston MFA

Toissaviikon sunnuntaina palkitsin itseni siivoamiseen tuhratun lauantain kunniaksi päiväreissulla Bostoniin. Lähinnä siksi, että kahden ja puolen Hampshesteri-vuoden aikana olen käynyt koko kaupugissa ainoastaan kolmisen kertaa - ja se on vain kahden tunnin köröttelyn päässä. Kaupunki ei vain ole onnistunut kertaakaan vakuuttamaan minua millään tavalla; aina on jäänyt jotenkin kylmä ja eloton fiilis. (Vierailuni ovat tosin sattuneet niille koleille alkukevään päiville, jolloin olen lähtenyt optimistisesti vähän liian vähissä vaatteissa liikenteeseen. Tämä on eittämättä edesauttanut hyytävän tunnelman syntymistä...). Mieluummin ajelen viisi tuntia New Yorkiin, jossa on kaikki se syke, joka Bostonista puuttuu. No, on siellä muutama visiitin arvoinen museumi. Päätin käydä katsastamassa Museum of Fine Artsin (MFA) uuden amerikkalaisen taiteen siiven, ja sattumalta kävelin sisään myös juuri auenneeseen Chihuly-näyttelyyn. Päätin uskaltaa laittaa kuvia eetteriin, koska johdantotekstistä löytyi tällainen klausuuli:


(Onko blogi kaupallinen, jos sinne ei laita mainoksia...?)


Ikebana Boat, 2011.


Dale Chihuly työskenteli Nuutajärven lasitehtaalla Suomessa 1990-luvulla.


Mille Fiori, 2011

Persian CeilingChandeliers

Neodymium Reeds on Logs, 2011


Kiva keväinen väripläjäys. Tosin nyt rupesi jo arveluttamaan nämä copyright-jutut... Voi olla että postaus poistuu sittenkin eetteristä... Kysyn työpaikan asiantuntijoilta huomenna.

Muuten Bostonin visiitti oli lyhyt ja ytimekäs: museossa vierähti odotetusti paljon enemmän aikaa kuin olin alun perin kaavaillut, joten iltapäivän shoppailu/kaupunginkatsastelumaratooni typistyi lyhyeksi pyrähdykseksi Newbury Streetin putiikkikadulla. 

Nyt (pääsiäis-)sunnuntain viettoon!

2 comments:

Sanna said...

Eiköhän nämä kuvat saa olla täällä ihan rauhassa!:) Onnea asunnon saannista! Mites siun työt siellä P:ssa?

~heini~ said...

uijui miten makeita lasi.. noita juttuja!!!