Saturday, 21 March 2009

Roughin' it, New England style

Ikäänkuin antiteesinä viime viikonlopun hedonismille lastasimme perjantai-aamuna kamat rinkkaan ja lähdimme vähän rauhoittumaan luonnon helmaan - yliopiston eräintoilijoiden mökin kun saa vuokrattua naurettavaan 15 dollarin hintaan henkeä kohti. Tarkoituksensa oli ottaa iisisti lueskellen ja fiilistellen viinilasillisten äärellä ja sitä rataa. Sen verran oli edellisestä mökkireissusta aikaa, että näin jälkikäteen voi sanoa, että lähdettiin kyllä ihan selkeästi soitellen sotaan. Teki näille city slickersseille ehkä ihan hyvää.

Paikka oli kaunis kuin mikä ja sää - no, kuin morsian. Mutta ei siellä mitään kirjoja ollut aikaa lukea. Iltamat kului siinä, kun mies sytytteli märkiä puita alkeellisessa jenkkikamiinassa ja nainen väänsi hellan ääressä apetta ja neuvoi miestä tulenteossa. Esitteessä luki, että mökki on oikein erinomainen talvikäyttöön, koska joku nimetön kirvesmies oli nyrhinyt nurkat erikoisen tiukkaan. Pohjoismaista puutalorakentamista jonkinverran tuntevana odotin, että ahaa, nyt siellä on joku salvonut hirrestä imakat lohenpyrstöt sinne - hienoa. Tämä kuullosti minusta oikein kivalle ja molemmilla olikin ollut vähän ikävä suomalaiskansallista mökkeilykulttuuria. (Täällä ei hirsirakentaminen tunnu olevan loma-asuntotarkoituksissa yhtään yleistä jostain syystä, vaikka tavarasta ei luulisi olevan pulaa - silti läpsivät laudasta majansa.) Tämä erinomaisen hyvin eristetty mökki ei ollut kyllä sinnepäinkään. Ikkunoita ei ollut edes yritetty tiivistää, enkä sillä salvostyöllä ehkä lähtisi pöyhkeilemään... :D Karikkeen käyttö ulkohuussitarkoituksissa tuntui olevan vieras asia. Ja se kamiina...

Mutta savumyrkytykset ja muutamat palelevat näpit sikseen: reissu oli hauska ja maisemat jälleen kerran pakahduttavan kauniit.

Mökki sijaitsi tällaisen joen varrella.

Ja näissä vehkeissä lähdin leiriytymään luonnon helmaan:


Pointsit kotiin rock-asenteesta :D Jalassa taisi olla Converset...Ovesta sisään astuessamme kaikki näytti vielä ihan lupaavalta:


The Stove of Doom.
(Also featuring: the Heteka from Hell.)Voiko savumyrkytyksestä saada pysyviä aivovaurioita? Pää on tuntunut tänään tavallista höttöisemmältä...
Kotimatkalla nähtiin lihu.

Tätä lisää!

...ens kerralla testataan kuitenkin ehkä joku toinen mökki - ja pakataan perhaps villasukat matkaan.

5 comments:

Kimmo said...

Heh, sinun teutonirakastajan tulentekotaidot ei ilmeisesti edelleenkään vastaa eräilijältä vaadittavaa tasoa.

Hampsteri said...

:D Kai sen noinkin voisi muotoilla... :D Järjestetäänkö jossain semmosia mies-kursseja, jonne sen voisi lähettää?

Mutta tällä kertaa oli kyllä totta puhuen laitteetkin alta riman: hella kun vuosi kuin seula sitä savua huoneistoon... Eikä se lähtenyt vetämään edes julmetun kovalla lämmittämisellä. Ja kyllä: kaikki räppänät oli oikeassa asennossa...

Kimmo said...

Mieskursseja on järjestetty kesäisin jo viiden vuoden ajan, mutta ilmeisesti ko. osanottajan lahjakkuus on muilla elämän osa-alueilla :)

No joo...

Pääasia, että homma toimi lopulta ja viikonloppu oli kaiketi suurinpiirtein sitä mitä tavoittelitte

Hampsteri said...

Jep. Saatiin hirmu kipuna lahtea retkeilemaan ihan kunnolla. Syyskuussa olisi tarkoitus lahtea jonnekin ihan teltan kanssa. Saas naha mita siitakin tulee... :)

KitKat said...

Talvinen mokkiviikonloppu takkatulen lammossa keskella metsaa kuulostaa niin romanttiselta, mutta aina naa ruusunpunaiset mielikuvat onnistuu joku/jokin asia pilaamaan. Kauniita kuvia muuten.Ja onneksi aurinko paistoi.