Thursday, 27 January 2011

Divine Providence (RI)

Viime viikonlopuna Hampshesterin levottoman kaasujalan kerholaiset huristelivat kolmen tunnin päähän kulttuurimatkalle maan pienimpään osavaltioon Rhode Islandille. Paikan päällä odotti oikein positiivinen ylläri: puutaloromantiikkaa ja hyvää italialaista ruokaa sekä aika urbaani keskusta. Majatalo oli ensimmäiseen kategoriaan osuva B&B nimeltään Old Court Inn. Yö halvimmassa huoneessa $145 viikonloppuisin - mikä lie ihan jees, koska sijainti oli perfection.Huoneen nimi oli the Stove...


Kyseessä on ilmeisesti jonkinlainen keittiötila...Tykkäsin :)
Lauantain ohjelmaan kuului lähinnä käveleskelyä ympäri campusaluetta (kovassa pakkasessa). Arkkitehtuuria voi kai hyvällä syyllä kuvailla eklektiseksi...
wtf?


Pakkanen kylmetti tosin näpit niin pahasti jo alkumatkasta, että kameraan ei tallentunut montakaan viktoriaanis-kolonialistista piparkakkutaloa saati pseudo-fachwerk-viritystä.
Seuraavan päivän ulkoilukeli oli vähintään yhtä rapsakka, mutta onneksi päivän pääetappi Rhode Island School of Designin museo (RISD; lausutaan ris-dii) oli vain kahden korttelin päässä majapaikasta.


Tämä rakennus ei tainnut olla sittenkään osa museota, vaan samassa korttelissa sijaitseva "opiskelijasuhteiden keskus" (center of student affairs). Joka tapauksessa museo oli aika kiva ja siellä oli paljon kauniita asioita.


Ihan puun takaa hyökkäsi tämä presenssillään (sekä fyysisesti että spirituaalisesti) koko huoneen täyttävä Dainichi Nyorai Buddha 1100-luvulta.

Antiikkikin oli hirmu hienosti edustettuna; kokoelmiin kuuluu muun muassa tämä tasavallan ajan tyyliin veistelty jäyhä roomalaispotretti.


Tämä lar on menettänyt cornucopiansa ja pateransa jossain matkan varrella, ja näyttää vilkuttelevan museovieraille vitriinistään vinkeästi. Alun perin se on todennäköisesti näyttänyt jotakuinkin tältä.


Keskiaikahuoneen herttainen punaposkinen Tsiisus sai hymyn huulille  :)
Eniten kolahtivat jälleen modernin taiteen antimet, mutta niitäpä ei saakaan kuvata omine lupineen.

Luonaspaikaksi valittiin aivan ihana the Duck & Bunny (a snuggery). Crêpes, cupcakes, teetä ja symppismeininkiä - ja (kurssi-)kirjallisuudesta keskustelevia yliopisto-opiskelijoita.
Sinne jäi kaunis kuulas kaitselmuksen kaupunki. 
Toivottavasti nähdään pian uudestaan.

1 comment:

Anonymous said...

Awwww, tuolla pitää päästä käymään!