Sunday, 1 February 2009

Amerikkalaista nassuttelua

Edellisen postauksen jälkeen piti soittaa pari puhelua pahimpaan ikävään ja sitten oli pakko tarttua toimeen; ketään ei kai tulla kotoa hakemaan. Juuri, kun aloin sitten punoa juonia viikonlopun sosiaalisoimiseksi, soikin puhelin - ja pian minua tultiinkin hakemaan kotoa "hengailemaan" jonnekin paikalliseen panimoon/hotellin ravintolaan tässä lähellä. Olinkin miettinyt että mitä se hanging out oikeastaan tarkoittaakaan. Odotin mielenkiinnolla mitä tuleman pitää, enkä oikein tiennyt että mitä tällaiseen toimintaan laitettaisiin edes päälle... Onko going out sama kuin ulos lähteminen Suomessa? No, se paikka oli tosiaan hotelli/ravintola/panimo/pubi. Gilmoren tytöissä voisi olla sellainen. Siellä oli aulasysteemi, jossa voi hengailla takkatulen ääressä. Oikein herttaista ;) Ai mitä sitten tehtiin? No juteltiin muutaman lasillisen ajan ja lähdettiin kotiin. Oli oikein aikuinen olo :D (muilla oli lenkkarit ja fleecepusakat/flanellipaidat; minulla nahkasaappaat ja isot korvikset :D - no mä oonkin hei Euroopasta. Olen jo toisaalta tottunut siihen, että ulkonäköön kiinnitetään kylänraitilla huomiota. En silti aio missään vaiheessa ryhtyä käyttämään lökäverkkareita keskellä päivää tai vaihtoehtoisesti täällä hyvin suosittua nk. NorthFace-univormua, johon kuuluu saman merkin releet piposta naurettavan kokoisiin talvisaappaisiin. Mukavuudesta ei ilmeisesti tingitä täälläpäin. Mistään hinnasta. Joskus vaan tuntuu, että kalliiksi käypi...)

Sain houkuteltua muut myös lauantaiksi mäkeen - sää kun on ollut viime päivät kuin morsian with icing. Aurinko paistaa ja lumimyräkän jälkeiset pakkaslumet vain odottelee rinteessä laskijaa. Aivan mahtavuutta oli se. Tosin nämä lääkärit saivat minut peloteltua kauhutarinoillaan välittömiin kypäränhankkimistoimiin. Tehiksellä makaa kuulemma monta aivokuollutta lumilautailijaa... Täällä on muuten erinäisiä hiihtoresortteja ihan tuhkatiheässä. Joten eiköhän nämä seuraavat kaksi ja puoli vuotta vierähdä ihan kivasti näissä maisemissa ;) Lippujen hinnat vain tuntuvat kovin suolaisilta. $80 on aika paljon viikonlopun päivälipusta. Oli sitten miten iso mäki tahansa. Ei olla vielä tosin käyty noissa isomman luokan mestoissa. Lauantaina olis tarkoitus ehkä testailla - joko Okemo, Killing ton tai Ascutney. Tai sitten sniiduillaan ja mennään Mt. Sunapeelle, jossa käytiin jo syksyllä reippailemassa.

Hostasimme myös toissa päivänä ensimmäiset dinnerit miehen työkavereille. :) Laitoin pastanjauhajien kautta bongaamaani Jamie Oliverin talvisalaattia risteytettynä äidin jättiläiskatkarapusalaattiin. Ja Helsingin visiitin innoittamana pyöräytin kylkeen myös ihan itse levyllisen foccaciaa. Aika hyvää oli, vaikka maustaminen jäi tällä kertaa pikkasen vaisuksi, kun ei ollut esim. sitä riisiviinietikka (peesasin valkkarilla). Aikalailla täysipainoista amerikanmallin nassuttelua tämä on ollut nämä viime päivät.

4 comments:

~heini~ said...

Hahaa voin niin kuvitella sut sinne takkatulen ääreen kauniisti erottumaan massasta :)

Laita jotain rinnekuvia, etenkin jos meette sinne isoihin mäkiin! Ja siis mitä täh hiihtoa, WTF?!!?

:D

Hampsteri said...

Nii-in. Hiihtoa. Kaikki aina kysyy, etta sina kun olet Suomesta niin sinahan varmaan sitten tykkaat murtomaahiihdosta. No, pitihan niille kayda sitten vahan nayttamassa mallia :D Hirveeta tuskaahan se on, mutta ei tuntunut niin pahalta kun siella oli tavallaan ihan vapaaehtoisesti ja kaikki muut oli paljon huonompia, niin itella oli ihan pro-olo :) Ja aurinkokin paistoi. Eika tarvinnu olla kauaa.

Oon kylla kertonut nyyhkytarinoita siita kuinka Suomessa opetetaan ihmiset lapsesta saakka vihaamaan mokomaa sivakointia koulun hiihtosulkeisilla... Jotenkin siina puuhassa on edelleenkin melko karvas maku...

Anonymous said...

Voi että meinas tulla itku silmäänkun luin noita sinun juttuja.ikävä.
Anni joka rakastaa sinnuu

Hampsteri said...

Voi Anni! Oon yrittäny soitella, mut oot ollu vissiin töissä. Ikävä molemminpuolinen. Kuin myös rakkaus. <3