Wednesday, 26 November 2008

Arkista tuherrusta

No, selvisin maailmantuskastani (as you do) ja palasin tyytyväisenä puleeraamaan pikku kotiamme. Domestic bliss...

Siitä hyllystä tuli lopulta maalattuna ihan puol'luomainen:


Valitettavasti mulla ei ole postata "before"-kuvaa, mutta trust me, se oli ihan kamala, keltaisella ja ruskealla maalilla tuherrettu kuvatus, jonka mies oli saanut ilmaiseksi jostain. Päätin säästää sen, koska oli umpipuuta ja kätevän kokoinen tuohon käytävään.

Ruokapöytämme on tällä hetkellä kaapattu olohuoneeseen gradutoimistoni käyttöön, joten nykyään syömme matalalta sohvapöydältä aasialaiseen tyyliin sohvatyynyillä kököttäen. Olosuhteista inspiroituneena laitoin vihreää currya katkaravuilla - oli aivan hurjan hyvää:

Laitoin siihen:

purkin kookosmaitoa
köntin valmista green curry -tahnaa
yhden porkkanan juustohöylällä höylättyinä siipaleina
lusikallisen kalakastiketta
lusikallisen sokeria
lorauksen sitruunamehua
sokeriherneen palkoja
isoja katkarapuja,
(joista nypin ne pyrstöt pois ennen lisäämistä soosiin)

Kaveriksi riisiä.
Lämmitti pimeänä ja koleana syysiltana kivasti.

Tätä kuvatessani huomasin, että on tosi vaikeaa kuvata ruokaa, niin että se näyttää houkuttelevalta... Miten esim. pastanjauhajat sen tekevät??? Respect. Niillä on taatusti joku studio siellä... Omat otokset näyttävät joko kylmiltä ja luotaantyöntäviltä tai suttuisilta, kuten tässä tapauksessa.

Holiday Season on täällä. Joulukrääsä ilmaantui kauppoihin heti Halloweenin jälkeen. Huomenna on jo Thanksgiving, mikä kuulemma tarkoittaa sitä, että tänään on vuoden kovin baari-ilta, kun ihmiset joutuvat näkemään sukulaisiaan ja siksi koko maa vetää pään täyteen. Ei sillä, että pään täyteen vetäminen tarkoittaisi täällä samaa kuin koto-Suomessa. Ehei. Baarit kun menevät kiinni puolilta öin. Eikä meidän lähipubista saa edes giniä toniciinsa...

Naapurin katolinen kirkko on alkanut soittamaan joululauluja kirkonkelloillaan :) Eilen tuli "Joy to the World". Ostin vuokraemännän puodista neilikantuoksuisia joulukynttilöitä, joita polttelen pimeinä iltoina. Ei vieläkään lunta.

No comments: