Monday, 17 November 2008

Lukeminen kannattaa aina

Ja sitä olen täällä harrastanutkin viime päivät oikein antaumuksella - niin että jo vuosia tiedossa ollut silmälasien tarve on tullut piinallisen selväksi. Terveiset tulevat siis kirjastolta, jonne olen rakennellut pesää viime päivät. Löysin täältä ihan uskomattomia lukusoppia - niinkuin nyt 1700-luvun puolella perustetusta pytingistä voi odottaakin löytävänsä. Ja tilat ovat auki aamuyöhön, mikä sopii tällaiselle yökyöpelille oikein hyvin. Tosin nämä hämärät, lämpöiset salit tuudittavat varomattoman helposti syvään uneen. Joka päivä jostain kuuluu epäonnisten uhrien kovaäänistä kuorsausta :)

Kuvitelkaa sellaiset paksut samettivarhot ja upottavat nahkanojatuolit ja jalalliset lukulamput lampetteineen. Kuvitelkaa Jörn Donner (kuten eräs ystävä rakas asian osuvasti tiivisti). Epäilyttävän monta Jörkkaa olenkin bongannut täällä nurkissa hiimailemassa ja fiilistelemässä. En usko, että ne kaikki on mitään professorismiehiä. Luulen, että niillä on pesä täällä jossain.


Pitänee ottaa kuvia, kunhan vaan kehtaisin... Nämä paikalliset opiskelijat kun opiskelevat koko ajan, aina. Ihme porukkaa ;). Ja ne vaikuttavat olevan ihmeen kuumaverisiä: ulkona leijailee ensimmäiset lumihiutaleet ja porukka vetelee edelleen campuksella varvassandaaleissa. Tai sitten niillä on Uggsibootsit silloin kun on erityisen lämmintä.

Kummastus nro 15: Kirjastossa kannustetaan oikein tiedottein puhumaan ja syömään ja juomaan niin paljon kuin sielu sietää. Ja tottahan amerikkalaiset puhuvat. Ja syövät (enimmäkseen rapisevia sipsejä). Ja juovat (Starbucksin kahvia). Onneksi jotkut alueet on kuitenkin rauhoitettu. Siispä vetäydyn tyytyväisenä "Tornihuoneen" yksityisyyteen... Thank god for langaton netti.

Tänään otin myös ensi kertaa oman koneenkin mukaan, jotta ei tarvitse jonottaa yleisille päätteille, joita on tosin ihan kivasti, mutta ei tietenkään täällä Tylypahkan puolella. Valitettavasti olen näiden fiilistelypaikkojen lisäksi paikallistanut täältä myös valtavan pinon kiinnostavaa kirjallisuutta, josta en ollut tiennytkään... Taidan kipaista kahvilasta toisen medium (= huge) kupin hasselpähkinätsufeeta ja potkaista tämän päivän puhteet käyntiin.

Bis nächste mal! (Jep. Saksankielen opintoni edistyvät vallan huimaavaa vauhtia :D - not! Syynä opettajan jatkuvat poissaolot. Onkohan sillä joku toinenkin duuni...?)

4 comments:

Syysheinä: said...

Mä olen kuullut että sun opettajalla SAATTAA olla jotain duunikuviota muualla..

Voin niinkin hyvin kuvitella sut sinne kirjastoon epäinhimillisiin aikoihin. Uskon että sieltä valmistakin rupee tulemaan, jahka ne kirjat saat kuriin. Hei ja nehän löytyy sieltä sen gradun valmistumisen jälkeenkin, muistithan ottaa huomioon? :)
..tuon takia mun oli pakko tehdä gradua ihan vaan kotona...

Hampsteri said...

No sepa selittaisikin monta juttua ;)

Tanaan ahistaa, kun en saa nettia toimimaan taalla kirjastolla langattomasti. Saatan minakin lopulta joutua jattamaan Tylypahkan ja hommailemaan graduni kotosalla. Tietokoneet ovat niiiiiin berberista...

Kiitos tsemppauksesta!

Piuku said...

ooooo mä haluun kans tonne kirjastoon! IHAN MAHTAVA PAIKKA. Muo ei sais välttämäti ihan heti sieltä pois..

Hieno paikka!

Hampsteri said...

Eikö olekin? Olen edelleen aika haltioissani näistä mestoista. Huono puoli liian täydellisissä olosuhteissa on tosin se, ettei siellä todellakaan saa mitään aikaiseksi. Täydellinen setting haaveilulle ja päiväunille - ja sitten voikin taas hakea uuden satsin kafeeta ja biscottia... Ja kenties tempaista takavasemmalta Hemingwaytä kyytipojaksi :D Eihän tuollaisessa miljöössä sovi mitään nykyajan hapatuksia harrastaa... (Näin kävi oikeesti viimeksi, kun yritin tuolla Sanbornissa graduttaa) Siispä kouluhommat jatkuu toistaiseksi kotioloissa.

Hullua, että tätä joku käy lukemassa :D Siis huippua, sano.