Tuesday, 21 October 2008

Hoodit haltuun, vol. 1

Siis neighbourhoodit. (Tässä vaiheessa on ehkä hyvä kehottaa kaiken maailman kielitoimiston poliiseja vaihtamaan kanavaa. Jos anglismien tehoviljely saa niskakarvat nousemaan pystyyn, olet väärässä paikassa. Tämän bloggaajan pää toimii kahdella taajuudella ja sillä sipuli.)

On aika esitellä kotikonnut. Seuraavassa kierros meidän kylällä kuulaassa syysauringossa:

Katolilainen kirkko. Kyltissä meille kerrotaan, että "Catholics Can Always Come Home". Häh? Kylttiä kuvittavassa piirroksessa toisiaan halaavat katolilaiset(?) herrat ovat jostain syystä pukeneet ylleen jonkinlaiset kukkakuvioiset moomoot tai yöpaidat mallia Nanso of Finland. Täytynee ottaa kuva vähän lähempää... Tulen aina hyvälle mielelle kun kävelen ohi. Jos mies on katolilainen, niin josko siinä siivellä...?

Sitten ollaankin jo kylillä. Asumme siis tosi lähellä "keskustaa". Pikkukaupungeissa tuntuu aina olevan tällainen "Village Green", ts. neliskulmainen puistoalue, jota halkovat geometrisesti sommitellut kävelykujat, joden välissä nurmikko on viimeisenpäälle kynitty. Greenin ympärillä tässä tapauksessa majailevat kaupungintalo, vanhustentalo, kirjasto ja palokunta. Ja tietysti muutama kirkko. Aika hiljaista on tällä raitilla yleensä. Elokuussa kuulemma joka torstai paikalliset viljelijät pitävät tässä markkinat. Meiltä löytyy muuten myös "Village Market", "Village House" ja "Village Pizza"...

Peopleita odotellessa...

City Hall. New Englannissa ei ole otettu tavaksi seurata mitään trendihöpötyksiä arkkitehtuurin suhteen. Tämäkin on rakennettu varmaan 80-luvulla. Niinpä kaupungin keskustat näyttävät vähän nukkekotimaisilta. Tunnelma on vähän niinkuin Disneylandissä. Ja vähän nämä tykkää noista antiikin portiikeista! Meidänkin kodin verannalla on oikein tymäkät pylväät.

Huomatkaa, että meidän kylällä on myös oopperatalo (ks. teksti vasemmalla). Ja tietenkin kompositioon kuuluu jämäkän kokoinen nelivetomaasturi. Niitä täällä on odotetusti liikenteessä todella paljon.


Kävin muuten kyseisessä pytingissä kysymässä kierrätysmahdollisuuksista, ja sain tietää, että sellainen keskus on tosiaan perustettu ostarien yhteyteen, mutta kukaan paikalla olleista ei ollut koskaan käynyt siellä... ;) Ei silti, ihan hyvät fasiliteetit siellä oli ja pääsen kuin pääsenkin toteuttamaan kierrätysvimmaani - miehen suureksi huvitukseksi. Nyt meillä on ainakin kuusi erilaista lajittelutörppöä keittiössä. Huraa!

Public Library. Siis tämä on ihan lilliputti :) Disneyland-vibat käyvät tämän kohdalla kaakossa.

The Baptist Church. Vähän "Ameriikan gotiikkaa" peliin?

Yet another church. Ilmeisesti juuri tämän kirkon tapulista kuuluu välillä aivan hämäriä hittikimaroita varsin kummallisina vuorokaudenaikoina. Olin tunnistavinani joitain joululauluja...
Vieressä paloasema, jonka pihalla oli ihan pakko kuvata tämä:

Näitä on ihan joka paikassa, ja ihan niinkuin Aku Ankassa! :D Joillakin on kuitenkin keltainen hattu. Pitänee bongata tänne sellainenkin...

:D Enpä huomannut kuvaa napatessa, että siinähän on banaaninkuoret päällä. No, ihan kiva tatsi :)

Ja sitten takaisin kotia kohti.

Tässä on joku vanha tehdasrakennus jonkun joen rannalla.
Joki virtaa siis halki kylän.

3 comments:

syysheinä said...

nyt selvis, teidän koti :) eihän se ole ollenkaan hankala käsittää, sitten kun sen hahmottaa!

Hampsteri said...

:) eikö? otin tän kuvan ihan sua varten...

syysheinä said...

Kiitosh ;)