Tuesday, 21 October 2008

Siilillä on piikit ja linnulla on höyhenet...

Tässä listaa asioista, jotka ovat hämmästyttäneet ja kummastuttaneet bloggaajaa tähän saakka:

1. Autolla joka paikkaan. Olihan tämä tietty jo entuudestaan tiedossa, mutta silti. Ei mitään tsäänssiä kävellä mihinkään. Ja se tarttuu. Voi olla päiviä, jolloin ainut kävely, jonka teen, on kotiovelta autolle ja sitten vähän steppailua määränpäässä. Nokun välimatkat ovat vain niin pitkät. Oikeesti. No, onneksi tankki täyttyy noin 30 eurolla...

2. Täällä on halpaa! Ei pelkästään petrooli, vaan kaikki paitsi laadukas ruoka, mausteet ja viini. (Viinakin on halvempaa kuin kunnon skumppa. Elä nyt sitten kunnon elämää tällaisessa habitaatissa...)

3. Apteekin hyllyllä on Lumenen tuotteita. Mutta nekin ovat halvempia kuin Suomessa. Imagine that! En yleensä satsaa kasvovesiin, mutta ostin silti ihan vain tästä syytä itselleni Lumenea. Suomenkieliset tekstit ja kaikkea! Härregyy...

4. Bagels. Nämä New York -elokuvista tutut rinkelit eivät ole ollenkaan samaa sarjaa kuin kotoisat serkkunsa. Ehei; pullea ulkokuori toki antaa vaikutelman kuohkeasta ja rapeasta sämpylätyyppisestä ratkaisusta, mutta oikeasti kyseessä on tiukkaa tavaraa all the way. Tällainen aamiaiseksi - eikä muuta sitten mahdukaan. Mutta todella hyvän makuisia ovat. Löytyy suolaista ja makeaa. Sunnuntaiaamupalojen juttu. Muuten leipä täällä on yleensä aina jotenkin makeaa. Taitavat tykätä vähäsen sokerista.

5. Kaikki rakennukset - ja varsinkin asuintalot - näyttävät selittämättömällä tavalla kummallisilta. Pahvisilta. Eilen tosin hoksasin, että syynä saattaa olla se, ettei niissä ole ollenkaan räystäitä, siis vesikouruja. Ja toisaalta, ettei niissä ole myöskään minkäänlaisia ikkunalautoja ulospäin. Julkisivu on siis yleensä aivan lättänä. Yleisvaikutelma on jotenkin nukkekotimainen ja halpis.

6. Edelliseen liittyen: talojen eristys on olematonta ainakin meidän residenssissä - vaikka täällä tulee olemaan ilmeisesti ihan yhtä paljon lunta kuin Itä-Suomessa kevättalvisin. Öljyä vaan kattilaan ja lämmöt täysille? Talvea mielenkiinnolla odotellen... Tälle viikolle on kuulemma luvattu ensimmäiset lumisateet! Tarttis ehkä hankkia talvirenkaat?

7. "Luomu" on täällä yllättävän kova sana. Mitä sillä nyt ikinä täällä tarkoitetaankaan... Co-opista saa kaikkea mitä vain voit kuvitella tarvitsevasi - sushista pellavansiemeniin - kunhan olet valmis maksamaan tuotteista huiman hinnan. Jopa meidän kylällä on "Health Food Store", josta löytyy vaikka mitä.

8. Tiskirätit ovat tällä ilmeisen tuntematon konsepti. Kaupan on vaikka minkälaista kangasriepua, mutta perus-viledaa ei missään. Mutta ei hätää, avustuspakettien lähettämisen voi perua, sillä luomukaupan valikoimista sellaisiakin viimein lötyi. All is not lost.

9. Täältä saa myös laktoositonta maitoa ja soijatuotteita! Ja kaurapuuroa. Siis ihan tavallisesta marketista.

10. Imurit. Mein gott! Ainut saatavilla oleva formaatti on sellainen 50-luvun mainoksista tuttu rakkine, jonka raskainta osaa on tarkoitus liikutella ympäriinsä valtavine suulakeosineen. Ja ainakin meidän Wall-Martin halpisversio pitää semmoista metakkaa, että ihan oikeasti laitan aina korvatulpat korviin. Ja sittenkin vehje lähinnä siirtelee roskia hönkäilyllään paikasta toiseen. Todella kätevää. Ostin mopin.

Nyt tämä alkaa kyllä vähän kuullostaa epätoivoisen kotirouvan vuodatukselta ;D Hankintalistalle: elämä.

1 comment:

Sanna said...

Me elettiin yli vuosi ilman imuria, pärjättiin mikrokuituliinoilla ja luuttuamisella oikein hyvin. Nykyinen imuri on huippu: imee huonosti, mutta pitää järjetöntä ääntä (saatiin siskolta). Onkohan se teidän imuri meidän imurin amerikanserkku?;)
Miun lempparibagel oli cinnamon&raisin with cream cheese. Niitä on ikävä, niin kuin monia muitakin epäterveellisiä amerikanherkkuja...